Vill du bli medlem, eller prova på skytte?

Om du som oss tycker det är kul när det smäller, och att få träffas och träna och tävla mot varann här på Överby Pistolskytteklubb, och skulle vilja prova på att få ansvaret att hantera och skjuta med pistol, antingen krutpistol eller luftpistol, så är du välkommen att kontakta oss.

Vi är glada att du är intresserad av att prova på pistolskytte och vi vill hjälpa dig att komma igång på ett säkert och ansvarsfullt sätt.

För att börja med pistolskytte i Sverige behöver du först gå en säkerhetskurs för pistolskytte och sedan bli medlem i en skytteklubb. Vår skytteklubb heter Överby Pistolskytteförening.

Säkerhetskursen lär ut grundläggande kunskaper om säkerhet och hantering av vapen samt regler och lagar som gäller för pistolskytte i Sverige. Efter kursen och efter visad lämplighet så kan du ansöka om medlemskap i vår skytteklubb.

Som ny medlem i vår pistolskytteklubb får du tillgång till våra erfarna instruktörer som kan hjälpa dig att utveckla dina färdigheter och ge dig råd om vapenval och säkerhet. Vi har också träningstillfällen och tävlingar där du kan utmana dig själv och lära känna andra skyttar.

När du börjar med pistolskytte är det viktigt att du tar säkerheten på allvar. Det innebär att du alltid ska ha vapnet riktat mot målet eller mot marken, aldrig mot någon annan person eller något föremål som du inte vill skada. Du ska också alltid ha hörselskydd och gärna skyddsglasögon på dig när du befinner dig på skjutbanan.

Vi är övertygade om att pistolskytte är en spännande och givande sport som passar för alla, oavsett ålder eller tidigare erfarenhet. Vi ser fram emot att välkomna dig till vår pistolskytteklubb och hjälpa dig att upptäcka tjusningen med pistolskytte!

(Med det sagt så förbehåller sig klubben helt att besluta ifall en person är lämplig eller inte att få bli medlem. Detta beslutas av styrelsen efter att ett önskemål om att bli medlem har inkommit. Utdrag ifrån polisregistret brukar normalt sett behöva lämnas in i ett oöppnad kuvert)

Ungdomar är också väldigt välkomna att komma till oss och skjuta luftpistol med våra skickliga instruktörer.

För att komma och prova på luftpistol så behöver du inte föranmäla dig. Det är bara att komma hit på våra ordinarie träningstider som för närvarande är Tisdagar 17:30-18:30.

Tänk dock på att innan du skulle vilja komma och prova på skytte med krutpistol så är det bäst att kontakta oss innan så att vi kan säkerställa att du får någon som kan ta hand om dig då osv.

Här är en interaktiv guide till den som är intresserad av att börja med pistolskytte som är utgiven av Svenska Pistolskytteförbundet. LÄNK

Skriv ett meddelande till oss nedan så återkommer vi till dig.    Rulla till toppen