Påminnelse ifrån Pistolskytteförbundet om förnyelse av licenser

I det senaste föreningsutskicket ifrån Pistolskytteförbundet så påminner de om att komma ihåg förnyelse av licenser. Se deras text nedan.

Förnyelse av vapenlicenser – igen
Vi vill be föreningarna påminna medlemmarna om att ansöka om förnyelse av sina tidsbegränsade tillstånd (licenser) i rätt tid. Polismyndigheten brukar påminna licensinnehavaren om detta, men även om inte detta sker så är det licensinnehavarens ansvar att ny ansökan sker.
Om ansökan inte kommit in minst fyra veckor innan giltighetstiden gått ut så gäller tillståndet bara under giltighetstiden. Dagen efter giltighetstidens utgång är det olaga vapeninnehav, något som Polismyndigheten ofta beivrar.

Det är också viktigt att skytten har genomfört de aktiviteter som krävs för att föreningsintyg ska kunna utfärdas. Vid förnyelse ska aktivitet ha visats under båda de två senaste åren – aktivitet förra året är inte möjligt att reparera retroaktivt.
Vi har noterat att det förekommit att såväl Polismyndigheten som Förvaltningsrätten vägrat godta rader i loggboken dels där skytten själv signerat sin aktivitet (egen träning), dels där det inte har gått att verifiera vem som signerat och hur denne kan kontaktas, och dels om det inte framgår vilken vapenindivid som använts. Detta avviker lyckligtvis fortfarande från det normala.
Det har också förekommit att sökanden nekats tillstånd då det ”inte framgår av loggboken att sökanden har visat att han kan hantera det sökta vapnet”. Skytten hade då pistolskyttekort, guldmärke och licens på både A- och C-vapen, men sökte på en revolver i .357 Magnum. Även detta avviker från det normala, men förbundet accepterar inte avvikelsen. Den bryter även mot gällande FAP

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Rulla till toppen